Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Legend Cars på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
73 st bilder
STCC på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
46 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Semestertider = mycket folk i farten - Erics blogg


- Fest på en bensinmack var något nytt för den franske kusinen.


Glada miner, men killen i mitten verkar ha festat klart.

Efter gårdagens tv-tittande tog jag en liten tupplur och det var tur det skulle det visa sig. Efter en trevlig middag med några glas vin ringde jag Magnus i Västerås som rapporterade att det var full fart i Västerås. Efter en kort överläggning med sönerna och deras franske kusin bestämde vi att det blir Västerås nästa. Semestertider innebär mycket folk i rörelse, vilket även STCC rapporterade från Mantorp.


Äldste sonen tog styret påhejad av den yngre, medan vi förmanade den franske kusinen att det du får uppleva i kväll får du inte berätta för dina föräldrar som var i Sandhamn eller när du kommer tillbaka till Paris. Det är i alla fall ingen som kommer att tro dig...

På plats i Västerås var det folkfest eller karnivalsstämning. Power Meeet skapar jobb och inkomster, den saker är klar. Att städa upp efter dessa dagar ger mycket sysselsättning och handlarna får slita dygnet runt. I kassan borde dessa dagar generera lika mycket som en julmånad.

Vi cruisade, kollade på burnisar och äldste sonen är helt övertygad om att det ska bli en trimmad Firebird någon gång, Porscheplanerna är borta helt.

- Jag har aldrig varit med om en fest på en bensinmack, utbrast den förvånade franske kusinen, när han beskådade folklivet och alla olika sorters människor som besöker evenemanget. jag fick ett par rejäla stänkare av ägaren till den Chrysler 300 som Magnus rattade. Man hade inte sovit många minuter under dessa dagar.


- Hade man somnat hade vi inte fått liv i dem, så det var bara att köra på, sa Magnus. det hela påminde om när det var VM-seglingar i Luleå och ortsborna inte sov något under flera dygn. Men det är det värt sa man i Luleå, som dessutom fick betala kalaset på skattsedeln. I Västerås är det också värt att inte sova bort tiden, men här slipper man betala med skattepengar - tvärtom.

I vintras tog vi ett familjebeslut om att köpa en Cadillac Eldorado Biarritz, men en 80-talare. Den ska användas som "daily driver" under sommarhalvåret. En cab givetvis och den ska vara fin och funka som Oldsen och Buicken vi ägt tidigare.

- En sån är iskall, säger Magnus. Perfekt säger vi som vill ha mycket bil för pengarna och en som kan stå ute på natten på p-platsen i Stockholm. Planen är att hitta en sådan pjäs i höst.

P.S. Idag blir det F1 hos Skattmasen på Viasat så livet erbjuder mycket för den med ett öppet sinne.

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport