Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Legend Cars på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
73 st bilder
STCC på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
46 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

En trevlig helg med brittiska bilar, veteranbåtar, stridsbåt 90 och F1 - Erics blogg


Dagens Morgan funkar även att åka behagligt på motorväg med.


Per Gillbrand är en riktig motorman.

Efter att förra helgen ha besökt Motordagen i Igelfors fick jag lite mersmak när det gäller att möta folk och fordon. Två av kamraterna i PCS skulle till Enhörna med sina Morgan(s) båda försedda med V6:or på närmare 300 hk. Yngste sonen och jag äntrade var sin för färd till Enhörna. Dessa moderna Morgan har ett betydligt bättre chassie än det vi hade på vår så komfort och väghållning har blivit betydligt bättre. Och effektmässigt kan jag lova att det räcker till med V6:an som är på 3,7 liter.


På plats i Enhörna dominerad Morgan med ett 20-tal bilar på plats. Här fanns även lite Rollsar och Bentleys med en Jaguar XJ konverterad till pickup som det mest ovanliga inslaget. Per Gillbrand fanns på plats med sina fantastiska miniatyrer av olika bil- och mcmotorer. Per är för den som inte vet SAABS förre motorsnille som anses ligga bakom SAABs många motorinnovationer med turbon i spetsen. Per startade den ena motorn efter den andra och berättade om motorer och drog en mängd kul skrönor som drog ner skratt och applåder.

Efter en god lunch i den fina ladan på området bar det av hemåt och jag hann precis se Q3 av F1-kvalet. På kvällen packade hustrun en picknickkorg som vi avnjöt på Skppsholmen dit vi tog oss per cykel.

I söndagens DN läste jag om att det var veteranbåtsmässa i Vasahamnen och pallrade mig dit, på cykeln givetvis. Här fanns det en mängd eleganta träbåtar och för en hundring kunde man åka stridsbåt 90, vilket jag gjorde. Det var en kul upplevelse att dåna fram i 40 knop och det gällde att hålla i sig när skepparen visade "vågegenskaperna" nära klipporna på Fjäderholmarna.
Efter stridsbåt 90 väntade F1 från Monaco hos Bank-Elvis. Ingen av oss nickade till då det hände saker i hela fältet. Kul att Marcus kunde fullfölja hela loppet och tangera Caterhams bästa placering. Dock känns det som om F1 med "Ducatiljudet" och annat börjar tappa glansen som motorsportens kungaklass. Med annat menar jag att många av stallen har så dålig ekonomi och måste förlita sig på pay drivers vilket inte är värdigt en huvudklass.

Det fanns även tankar på att åka till Comfort Racings jubileumsträff under söndagen där Åke Jansson var ett av affischnamnen - man han var ju på Knutan, så jag avstod.

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport