Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Legend Cars på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
73 st bilder
STCC på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
46 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Dr Pehrson har lämnat oss


Lelle framför sin Porsche Carrera 2,7 RS-73. På bilden tillsammans med Anders Wickström och Susanne Alfvengren. Foto: Eric Lindgren.


Gruppen står uppställd i kurvan Aremberg. Lelle och vi fick uppleva Ringen när det var som bäst. Foto: Eric Lindgren.

Lennart Pehrson, även känd som Dr Pehrsson i motorsportkretsar, har förlorat kampen mot cancern. Detta en dryg månad efter sin 60-årsdag. Lelle kämpade in i det sista men måndagen den 15 maj somnade han in.


Jag lärde känna honom i Porscheklubben när vi båda hade blivit medlemmar i denna numera gigantiska klubb. Ett av de första minnena av Lelle var när han lyckades lägga sin 911 Turbo på taket i samband med en banträff på Kinnekulle. Han ägde ett antal Porschar och mest känd av dessa var hans gula 2,7 Carrera-73. Den bilen renoverades från ett tomt skal och Lelle använde bilen flitigt, bl a på förarkurserna på Nürburgring. Något som vi pratade om på hans 60-årsdag. Tillägget ”Dr” var en Ringengrej där flera av de svenska förarna hade bestämt sig för att ha titeln Dr för att reta tyskarna, men det var bara Lelle som fullföljde det hela.

Förutom förarkurserna på Ringen tävlade Lelle i Porschecupen med olika snabba Porschar. Porschecupen var en föregångare till Carrera Cup som Lelle introducerade i Sverige genom sitt racerteam Podium. Podium blev ingen framgångssaga för Lelle även om teamet förutom att driva Carrera Cup även deltog i STCC, samt flera gånger i 24-timmars på Nürburgring där Lelle var en av teamets förare med ett bästa resultat av en 7:e plats totalt.Nürburgring var något som låg Lelle varmt om hjärtat. Förutom förarkurser och 24-timmars har Lelle avverkat den krävande banan på cykel. Att susa nerför Fuchsröhre i närmare 100 km/timmen på två hjul kräver mod och det var något som Lelle hade. Efter tiden med Podium ägnade sig Lelle åt båttransporter och det var ett jobb han uppskattade efter tiden med att driva ett stort racerteam. Om Podium inte blev det som Lelle hoppats på, är det många duktiga mekaniker som efter att ha jobbat på Podium har startat egna framgångsrika verksamheter med Porsche som bas.

För ett antal år sedan väcktes Porsche Sport Club till liv och de senaste åren bestod denna kamratförening av 8 medlemmar där Lelle hade en given plats. Tyvärr kommer vår lilla klubb aldrig bli densamma igen i och med Lelles tragiska bortgång. Men vi lovar att fortsätta träffas och glädjas åt de minnen vi har från Ringen och allt vi har fått vara med om.

Av Eric Lindgren


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/persb.jpg


Annons - Racing Bar TrophyAnnons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport