Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Midnattssolsrallyt 2017 - Fina bilder av Magnus Jakobsson
152 st bilder
Fina bilder från RallyX på Solvalla av Magnus Jakobsson
82 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Jag fick en kram av en teamchef


Biltilverkare med Volkswagen i spetsen och sponsorerna är tillbaka i STCC med besked.


Jag fick ett snack med TK och paret Solberg, i depån. Jag konstaterade att deras söner har skött sig bra och att Tommy inte var någon stjärna jämfört med sonen Johan...

När TTA-bilarna introducerades i Sverige och senare blev huvudklass i STCC bestämde jag mig för att aldrig sätta min fot på en tävling med dessa "Ladyboysbilar" - när man lyfte på kjolarna på dessa bilar var det något helt annat än vad skalet utgav sig för att vara. I Sverige är det racing med standardbilar som är populärt. Racersportvagnar, som TTA-bilarna är, och formelbilar har aldrig dragit någon publik. Jag har hållit mitt löfte att inte besöka STCC undeer åren med TTA, men nu var det dags igen.


Solvalla är ett fantastiskt evenemang och det är kul att man hållit liv i detta när STCC i Östersund och Skövde blev paranteser som STCC-evenemang. Nu hade man även bjudit in en massa sportbilsklubbar som var där med sina fina bilar. Samt att man lät dessa köra på själva banan. Vädret var fantastiskt så inramningen av årets evenemang kunde inte vara bättre.

Jag knallade runt i depån och det var en och annan bekant från förr som jag träffade på. Inte lika hysteriskt som förr när "Svarta Masken" var på topp och ett besök på racerbanan var att likna med en taskig firmafest där en del ville kyssa mina fötter medan andra hade synpunkter om allt och alla. Denna gång slapp jag även det vanliga tugget om "vet du ingen som vill sponsra mig" etc eller annat som rör den desperata jakten på pengar som gäller för många utövare. Jag tänker fortfarande på racerförare när jag ser tiggarna med sina plakat utanför köptempel.

Mest glad att se mig var den teamchef jag körde STCC-finalen 2001 för. Han gav mig en stor kram och verkade mycket nöjd med det nya reglementet efter några tuffa säsonger med TTA-bilarna och förare som hade långsiktiga planer som dock blev kortsiktiga...

Med det nya STCC-reglementet verkar både publik och sponsorer vara tillbaka i svensk racing. Många av teamens sponsorer hade tagit tillfället i akt att bjuda in sina kunder och partners och det var god stämning på läktarna Jag tillhör dem som gillar kombinationen med racing och rallycross. Grusvirtuoserna satsade som vanligt hårt och nu körde man sina finaler nnan sista STCC-heatet vilket gjorde att den stora publiken satt kvar och fick se bra rallycross.

Det snackades om att Jan "Flash" Nilsson var på plats men våra vägar korsades inte. Det var kanske tur det med tanke vad han utsatte mig och denna sajt för under det s k "racingkriget. Om racingkriget går det att läsa om här på sajten i den artikelserie som jag skrev när Flash med anhang tvingade mig att stänga sajtens populära forum.

Av Eric Lindgren


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - Racing Bar TrophyAnnons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport