Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Mingelbilder från STCC på Solvalla 2017 av Eric Lindgren
51 st bilder
Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Veteranresan del 2 - Resan är målet och tvångsklippning längs vägen


Inte bara topprenoverade bilar, utan även fynd från lador visas upp...


...samt bilar man inte visste fanns. Vad är detta? Foto: Eric Lindgren

Nu kunde färden mot Göteborg starta och stämningen var, trots det inträffade, mycket god och i Linköping kunde vi hämta upp Bosse. Lunchen bestod av starköl och mackor alltmedan vi närmade oss färjan i Göteborg. Temat under färden var givet – sportbilar och poliser samt en avstämning av vad som hänt sedan vi träffades sist. Vi hann till Göteborg i tid och tog våra hytter i besittning. Hytterna vara av den storleken att det bara gick att vända sig en man i taget. Trots det lyckades vi tränga in oss alla i en hytt för ”välkomstdrinken” som bestod av ljummen whisky i rejäla tandborstglas. Efter en trevlig middag var det dags att få till hyggliga positioner i nattklubben. Här blev det dans med tjo och tjim tills man stängde. Mannarna gjorde bra ifrån sig med några riktigt bra varvtider på dansgolvet.
TVÅNGSKLIPPNING LÄNGS VÄGEN

Efter frukost och embarkering kunde vi pigga (nåja) och mycket glada, då ett lyckat kvällspass alltid piggar upp, fortsätta färden mot Düsseldorf. Vid lunchtid svängde vi av autobahn för att hitta ett trevligt lunchställe. Att äta på tavernorna längs motorvägen är tjänstefel för riktiga vägmän. Vi hittade en trevlig restaurang i en liten by och kunde återigen glädja oss åt en trevlig måltid.
Janne ”järnhandlare” från Hallsberg hade de sista tio åren haft ”Robin Hood-frisyr”, dvs hår från de rikare delarna av hjässan har fördelats till de fattigare delarna. Det här hade särskilt noterats under gårdagen då hårtestarna inte lydde ägaren utan spretade åt alla håll. Under lunchen fattades därför ett majoritetsbeslut att Janne skulle rekonditioneras. Krögaren informerade om att 300 meter bort låg en frisör dit en något motspänstig Janne ledsagades. Vi hade dock bedövat honom under lunchen så med Bosses kortsnaggade frisyr som riktmärke skred frisören till verket. 20 minuter senare hade vi en ny snygg medlem i gänget.


BESÖK HOS BILHANDLARE

Resan fortsatte och i Düsseldorf hade vi bokat ett möte hos Auto-Becker. Auto-Becker sålde det mesta – från Skoda till Ferrari och Rolls Royce. Man har lagt beslag på ett helt kvarter där varje märke har ett eget show room. Anläggningen var mycket imponerande och här fick vi se det mesta när det gäller häftiga bilar. Här fanns bl a rader av bilar som i Sverige endast fanns i några ex, nya Jaguar XJ 220, en ny superbil av fabrikat Spiess samt en Porsche 959 i Speedsterutförande. Marknaden för superbilar var dock iskall även i Tyskland vid denna tid, meddelade försäljaren som såg ut som en riktig yuppie med guld-Rolex och allt. Efter besöket hos Auto-Becker var det dags att uppsöka vårt hotell, ett enkelt ställe helt i vår smak i stadens gamla del. Då gårdagen hade varit hård så avslutade vi dag två med middag och ett tidigt möte med John Blund. Morgonen skulle innehålla krävande dag- och nattpass trodde vi.

ESSEN MOTOR SHOW

Efter frukost åkte vi de tre milen till Essen. Redan på autobahn visade rejäla skyltar vägen och framme vid mässområdet gjorde polisen en fin insats så all inpassering gick smidigt – tysk ordning när den är som bäst. ”Varannan” bil på parkeringen var sänkt och försedd med breda hjul, tysken satsar mer på utseende än funktion.
Mässan omfattar 18 hallar och här fanns det mesta när det gäller bilhobbyn. Ett stort antal veteraner och klassiker fyllde flera hallar, många till salu till vettiga priser. Den monter som drog mest folk var D&Ws monter där tre schyssta kex hoppade runt varje timme. En halvtimme före tjejernas uppvisning var det fullt med folk och vi kunde konstatera att ”grejorna satt där de skulle ”på tjejerna. Men uppvisningen kunde bara uppskattas av trista tyskar, inget för rutinerade vikingar.

Fortsättning följer...

Av Eric Lindgren
Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annonsera härAnnonsera här