Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


0/Infosidor/racingbar22.jpg

Racing Bar

Racing Bar startades 1994 som en träffpunkt för folk med ett intresse för motorsport och livets goda. Vi träffas fortfarande på krogen ett antal gånger per år. Till dessa events är alla välkomna och målsättningen är att erbjuda en minnesvärd upplevelse samt nya affärsmöjligheter och kontakter. Följande krönika beskriver en typisk Racing Bar-afton:

“En kväll hösten 1998 skulle en vadslagning mellan en känd racermustasch och en STCC-profil regleras. Detta resulterade i att ett antal flaskor högoktanigt hamnade på bordet och därefter tömdes allt för snabbt av alltför få, däribland mig. Stämningen var som ni förstår mycket god och motorsport och bilar var ett givet ämne. Jag förklarade att jag ansåg mig vara en stor talang när det gällde att ratta snabba vagnar, men eftersom jag inte var bilmekaniker eller verkstadsägare hade min aktiva karriär inom motor-
sport enbart varit rollen som kartläsare i rally.

En av entusiasterna vid bordet hävdade då med bestämdhet att han hade lösningen för mig: “– Inget mekande behövdes, bilarna var snabba och kostnaderna var försumbara”. Problem hade man aldrig hört talas om. Jag avslutade diskussionen med att inför det församlade sällskapet utbrista: “Leta rätt på en sådan bil så köper jag den”.

Nästa dag kändes det som om jag hade blivit överkörd av ett lokomotiv. Under dagen återkom minnet av gårdagskvällen med tillhörande löfte. Framåt aftonen insåg jag att familjen måste informeras då det inte fanns någon reträtt. Det fanns för många vittnen och min inställning är att ord ska hållas. Jag gick rakt på sak och förklarade att jag skulle köpa racerbil. De tre barnen och frun såg ut som fågelholkar men innan de hade hunnit samla sig och gå till motangrepp förklarade jag att det inte var så dyrt, allt praktiskt hade andra lovat att ta hand om och tänk vad trevligt att ha en anledning att åka runt tillsammans i Sverige innan barnen flyttar hemifrån. Jag har en mycket förstående fru men de närmaste dagarna uppfattade jag som frostiga.”

Av Eric Lindgren


Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här