Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Clubracing - Något att skämmas för?


Radical är en av landets snabbaste racingklasser. Foto: Christer Ljungaeus


Ginetta Cup erbjuder tuff racing till låga kostnader. Foto: Olle Cederqvist

Radical och Ginetta är typiska representanter för clubracing. Problemet är att de involverade personerna här tydligen lägger en negativ värdering i det och hänvisar till varvtider och att det minsann finns riktigt snabba förare i klassen. Det betvivlar jag inte en sekund. Men det förändrar inte clubracingprofilen ett dugg. Det hjälper inte heller att man lyfter in dem i STCC-paketet. Clubracingprofilen är inbyggt i bilkonceptet.


MEN det är inget fel i detta alls. Clubracing brukar i regel vara minst lika attraktiv som elitracing. Ofta med lika snabba, men inte så mediakåta förare. Inte heller sällan är bilkonceptet gjorda för att ge maxilaprestanda för en rimlig peng. Det finns många bra exempel på sådana koncept just i clubracingvärlden.

Ginetta och Radical är två mycket goda representanter för detta. I elitracingvärlden är det inte lika gott om dem. Men sluta upp med att försöka blåsa upp en för stor ballong runt dessa fina clubracingkoncept. Det blir vare sig trovärdigt eller lyckat i längden.Sedan kan jag bara hålla med, efter att vid ett antal tillfällen provat bägge biltyperna, att bägge klasserna erbjuder väldigt mycket racing för pengen och i Radicals fall mest prestanda per krona om det är det man är ute efter. Men nära formelbil? Njae, det behövs mer än slicks och vingar för att nå dit.

Så jobba på med både Radical och Ginetta, men sluta skämmas för clubracingprofilen. Tag tillvara på den istället.


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här