Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Stig Andervang körde en stor rallytävling i Holland med en gammal Opel Ascona


Några snygga kvinnor piggar alltid upp, tycker Stig.

I början av oktober fick Stig Andervang möjlighet att tävla i Holland med en gammal Opel Ascona. Som vanligt när Stig är med så händer det grejor, så även denna gång.

- Jag var nere i god tid före tävlingen. Vis av erfarenhet vet jag att det gäller att få bekanta sig med bilen innan tävlingen och se om det är något som behöver göras, berättar Stig. Holländarna hade ingen brådska med att testa, men efter en lång middag kunde jag ta ut bilen för att provköra i mörkret.

- Bilen hade bara körts i regularity innan och såg bra ut, men under skalet var det inte lika bra ordning. Bilen understyrde något förskräckligt och dessutom bluddrade motorn. Det var bara att börja meka. Hjulinställningarna var det enklaste att få till, det var värre med motorn. Vi fick hjälp av en duktig verkstad som hittade skit i förgasaren och även i tanken, men vi fick aldrig motorn att gå riktigt bra under hela tävlingen. Många av sträckorna skulle köras i mörker så jag fick dessutom fixa fram extraljus och montera dessa.
Tävlingen kördes under flera dagar inför en rekordpublik och en sträcka mitt i staden Eindhoven var en mil lång.

- Jag fick "stå och köra och på rakorna kunde vi läsa en tidning" då bilen inte var en raket, men på de kurviga partierna åkte vi fortare än de flesta, fortsätter Stig. En sträcka lyckades jag t o m vinna. Tyvärr ströks den sedan, men vi lyckades bli trea i klassen efter två vassa Ford Escorter. Stor hjälp hade jag av min rutinerade holländske kartläsare som lotsade mig genom rallyt. På vissa sträckor var det så dimmigt att sikten var ytterst begränsad, men vi hade gjort egna stödnoter för att hitta runt.

- Som vanligt var det kul att komma utomlands och detta var ett fantastiskt fint arrangemang. Man hade satsat på en mängd aktiviteter för publiken med restaurangtält och musik så stämningen var på topp var vi än passerade. Arrangören vill att jag kommer ner nästa år och det gör jag gärna bara man fixar fram en bil åt mig, avslutar en nöjd Stig som konstaterar att helgen gick med plus för honom.

Av Eric Lindgren

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här