Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Vad händer i bilvärlden och var ska British Grand Prix köras?


Vad händer med British GP, undrar kanske dessa entusiaster på Sliverstones läktare. Foto: Eric Lindgren


Finns det någon framtid för en "svensk" FIAT med eldrift? Foto: Bo Lindman

Det har blivit tämligen tyst om Volvo PV och SAAB - eller är det lugnet före stormen? Mer snack om Volvo lastbilar dock. Medan Scania synbarligen tydligen har hyggligt flyt under galoscherna. Så har det varit tjafs om den "svensk" Fiat 500:an med elmotor. Bluff eller inte? Men en sak är klar. Jag håller fullständigt med gode vännen Matson i DI när han frågar sig VEM som ska köpa en eldriven Fiat 500 för ca.400.000:-...OM bilen kommer i "produktion" lär det väl endast bil kommuner och kraftbolag som köper? Några privat köpare lär det inte bli - förutom något elbilsfan...


Ute i stora världen har Fiatchefen Sergio Marchionne rört om i grytan - så ordentligt att EU:s industrikommissionär Günter Verheugen lagt sig i Fiats planer på en allians med Chrysler och ett köp av en större post Opelaktier. Verheugen undrar hur Fiat skall ha råd med båda affärerna. Marchionne har mycket riktigt gått i taket!

General Motors lär vara mycket nära ättestupan. Kommer GM att överleva, eller kommer företaget att sättas i konkurs och därefter styckas? Hos Ford verkar läget vara tämligen lugnt även om Volvo PV lär blöda svårt.


Det stora samtalsämnet i Korvlandet just nu är huruvida VW kommer att köpa Porsche! Ombytta roller tydligen även om det i princip är samma ägare. Lot oss tro att det handlar om ekonomiska finter i den högre skolan. Sen gläder det en gammal Lolaägare att märket just nu undersöker noggrant om de skall ge sig in i F1. Samma sak gör Prodrive som varit på väg in tidigare. Men då blev det Aston Martin istället. Det finns fler brittiska team som funderar på F1, trots allt.

Slutligen verkar det som företaget som skulle Donington Park in i F1 igen har det mer än besvärligt. Ursprunglige ägaren, Tom Wheatcroft, har tillsammans med sonen Kevan stämt bolaget för uteblivna räntebetalningar. Och det handlar inte om kaffepengar. Givetvis har Bernie passat på att kasta skit: Då blir det inget British Grand Prix. Vi går inte tillbaka till Silverstone! BRDC:s ordförande Damon Hill har sagt att klubben är redo att ta över.
Men Bernie kanske vill ha ett race på Nya Guinea?

Av Sveneric Eriksson


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här