Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Marknaden är lösningen för Formel 1


Tobaksindustrin har ersatts av...Foto: Eric Lindgren


...bilindustrin i Formel 1. Foto: Eric Lindgren

Så länge F1 får ihop 20-22 bilar varje år och företag fortsätter att pumpa in pengar i verksamheten, så länge hundratusentals betalar löjliga pengar för att se det på plats, så länge TV sänder till hela världen och miljarder tittare intresserar sig, så länge de bästa förarna tjänar en halvmiljard per säsong eller så... jag har faktiskt svårt att se var problemet med F1 ligger.


Den dagen marknaden (det vill säga ban- och publik och sponsorer) inte tycker det är kul längre. Då är det problem. Men är vi där nu? Varför kliver miljardären Branson in i F1 om det nu är så förfärligt? Och minns att inga kontrakt är för evigt. Om det nu är som du säger - att sporten lever på skrivna avtal som fullföljs? Inget nytt, det måste vara tusentals företag som kommit och gått inom F1-världen genom åren. Vad är det som säger att nu, 10 år in på 2000-talet är tiden då det inte finns någon som längre vill satsa på F1?


Kostnaderna inom bilsporten har diskuterats varje år så länge jag har varit intresserad. Och det är åtminstone sedan början på 1970-talet. F1, som är bilsportens flaggskepp har klarat sig överlägset bäst genom de fyra fem lågkonjunkturer som varit under de senaste 30 åren. Men har det varit något år där kostnadsfrågan inte har tagits upp?

Och hur har F1 utvecklats? Inte till det sämre i alla fall. Nu är det sanslöst mycket pengar i sporten, i princip alla som är i sporten blir mer eller mindre rika. Jag vill inte påstå att allt är perfekt inom dagens F1, långt ifrån. Men F1 är också en sport i ständig förändring. Det är ju inte så att ingenting händer, snarare tvärtom.

F1 är en kommersiell produkt som kommer att överleva så länge marknaden vill ha den. Och än så länge har då inte jag sett några tecken på att intresset mattas av.

Av Lars-Ingvar Eriksson


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här