Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Allt klart för Midnattssolsrallyt tycker Stig Andervang


Historic Rally Sport har erfarenhet av att vinna Midnattssolsrallyt och har byggt en fantastiskt fin bil. Foto: Stig Andervang.


Mark Solloway ser nöjd och förväntansfull ut inför årets MSR. Foto: Stig Andervang.

Idag drar årets Midnattssolsrally (MSR) med en publiksträcka i Västerås. På torsdag bär det av till skogs och de riktiga rallysträckorna och sedan är är det målgång på lördag. Kvällen innan tävlingen startar är det mycket som ska kollas och dubbelkollas.

- Det finns alltid att göra in i det sista före ett rally, men jag och teamet känner oss i år väl förberedda. Mark Solloway har bra koll på bilen och han har även erfarenhet av MSR då t ex Kenny Bräck och Björn Waldegård har varit mycket framgångsrika i hans bilar i denna tävling, konstaterar Stig sä här kvällen före.

- Jag har även i år Göran "Spex" Lönnmark vid min sida i högerstolen. Han är av det rätta virket och kan både lugna ner mig och öka tempot om så skulle vara nödvändigt. Kvällen innan tävlingen sitter vi på hotellet och går igenom road book och kollar en massa annat. Bilen är klar sedan länge men det ska fixas med att däcken kommer på fälgarna och en massa annat så här kvällen före, fortsätter Stig.
- På torsdag börjar allvaret och då är de första sträckorna korta och det kommer att gynna de fyrhjulsdrivna bilarna, men så fort det blir lite längd på sträckorna och inte sträckorna inte innehåller så många vägbyten ska dessa få sig en match, lovar Stig, som har samma taktik eller brist på taktik som ifjol:

- Taktik är inte min grej. Jag lägger i ettan, släpper upp kopplingen och sedan är det fullt ös som gäller.

Av Eric Lindgren

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här