Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Midnattssolsrallyt 2017 - Fina bilder av Magnus Jakobsson
152 st bilder
Fina bilder från RallyX på Solvalla av Magnus Jakobsson
82 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Svarta Masken tycker om motorsport i allmänhet, Facebook och Petrolheads


Med Mallocken har jag kört 1,24-tider på Mantorp utan att riskera andra trafikanters liv...


...och 115 hästar räcker gott för en sportig upplevelse på allmän väg. Mina grabbar gillar att åka till Rejmyre och köpa glass.

Motorsport och bilar har haft en central roll i mitt liv under många år, men kanske inte nu längre. Motorsport följer jag på TV numera och bilar är fortfarande kul men inte som förr när man "kunde offra ena armen" för att äga en trevlig bil. Med stigande ålder är "passformen viktigare än varumärket", förr var det tvärtom. När det gäller Facebook tillhör jag dem som blev en del av Fb sent, jag debuterade 2016.


När jag relanserade denna sajt 2008 var tänket runt denna sajt lite som Facebook - här skulle folk kunna skicka in bilder och artiklar och sajten skulle vara "mer än bara motorsport". På forumet kunde det mesta diksuteras och man fick vara anonym. Tyvärr utnyttjades detta av nättrollen och jag tvingades stänga ner forumet. Idag verkar det bara vara Facebook som gälleer, på gott och ont. Facebook är i många fall fantastisk men avvikande åsikter uppskattas inte och man kan bli blockerad om man har en annan åsikt än moderatorn i gruppen.

Igår blev jag "blockad" av gruppen Petrolheads och anledningen är följande: I en tråd skulle man berätta hur fort man hade kört. Något jag tycker var fånigt om det inte sker på en racerbana eller på vägar där det är fri fart. Här dök det upp den ena bekännelsen efter den andra och priset tog en snubbe som beklagade den suddiga bilden. Han hade ena handen på ratten och med den andre så fotograferade han när han körde 300 Km/timmen på allmän väg i Sverige.

Detta fick mig att reagera då det i är förenat med livsfara för vederbörande och de trafikanter som även färdas på samma vägar.

Jag skrev då ett inlägg där jag undrade hr fort de två unga män hade kört som omkom i en trafikolycka på E4:an utanför Mjölby för ett par år sedan. Killarna hade kört från Stockhol i en Lamborghini Gallardo och enligt vittnen längs vägen körde man i en mycket hög hastighet som slutade i en krasch.

Detta hände för ett par år sedan men i år har även farten dödat fler. På Nynäsvägen körde två kompisar ikapp i 200 blås då den ena bilen krockade med en kvinna och hans bil landade på en golfbana och den unge föraren omkom. I Skåne var det en "BMW-kändis" som frontalkrockade med en lastbil med sin "800-hästars" bil.

Mellan Södertälje och Stockholm har det flera gånger hänt mig och familjen att vi har blivit omkörda av "förorts-Fangios" som i hög hastighet kört zick-zack med sina snabba bilar. Priset togs dock av en mc-förare som blåste förbi oss mellan Mölnbo och Gnesta i säkert 200.

Facebook är bra till mycket men det tråkiga är likformigheten plus att allt jobb folk lägger ner på att lägga ut bilder etc glöms i ett nafs. Då är en hemsida betydligt bättre för att bevara bilder och artiklar.

Av Eric LindgrenFler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - Racing Bar TrophyAnnons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport